HLEVI ZA GOVEDO

Tudi pri proizvodnji hlevov za govedo, kot tudi pri ostalih kmetijskih objektih sodi skupina Haas med največje proizvajalce v Evropi. Kot osnovni material se uporablja les, ki je naraven material, majhne teže, preprečuje pojav kondenzacije in je zaščiten s fungicidnim sredstvom. Vsi deli so prilagojeni Vašim specifičnim potrebam.

Gradnja hlevov za govedo iz lesenih nosilcev.

Naložba v prihodnost – za več generacij

Z večletnimi izkušnjami in inovativnimi tehnologijami je podjetje Haas razvilo racionalno in ekonomično gradnjo govejih hlevov, pri čemer se zmanjšajo stroški gradnje in tudi kasnejše proizvodnje, kar je osnova za uspešno gospodarjenje.

V ponudbi obstaja veliko različnih tehničnih rešitev in tipov od hlevov z notranjo klimo (hlev je v celoti toplotno izoliran), pa vse do hlevov z zunanjo klimo. Pri slednjih je so vzdolžne strani pogosto odprte z možnostjo zapiranja v zimskih mesecih, vetrovnih dnevih…, kar omogoča zračenje hleva po naravni poti. Pri gradnji te vrste hlevov uporabljamo v praksi pogoste in funkcionalne sisteme zračenja slemena (link v meni zračenje slemena) in stranskega zračenja objekta (link v meni stransko zračenje hleva). V tem smislu predstavlja Haas lesena montažna konstrukcija z različnimi lesenimi oblogami po želji investitorja in glede na funkcionalnost idealno rešitev. Nosilna konstrukcija je praviloma izvedena z nosilci iz lamaliranega lepljenega lesa (link v meni lepljen les) ali predalčnimi nosilci (link v meni predalčni leseni nosilci) pri čemer uporaba podpornih stebrov v sredini hleva ni potrebna.

Prednosti takšnih konstrukcij so očitne:
  • Lahka konstrukcija

  • Odpornost na agresivno sredino hleva

  • Ne pojavlja se kondenzacija na konstrukciji

  • Vsi leseni deli so insekticidno in fungicidno zaščiteni

  • Prosta tlorisna površina hleva

  • Hitra montaža

  • Primerna cena

V kolikor izvedba konstrukcije v notranjosti objekta z vmesnimi stebri ni moteča, predstavlja to cenovno ugodnejšo rešitev.